Bendovi za svadbe vs DJ

By Svijet Oko NAs
In JESTI LI ZNALI?
Nov 8th, 2015
0 Comments
2344 Views

Bend-za-svadbe1

Generalno, svadbe su izazov za sve muzičare, bilo da se radi o bendu ili je u pitanju DJ. Oni svojom svirkom i radom moraju da pogode ukus od nekoliko desetina do nekoliko stotina zvanica svih uzrasta. A to nije lako, budite uvereni. Ali, profesionalci se prilagođavaju trenutku i nastoje da zadovolje muzičke apetite što većeg broja gostiju. Nijedani bendovi za svadbe nije isti, ni po kvalitetu, ni po repertoaru koji sviraju. To važi i za DJ muzičare, koji su u velikoj prednosti što se repertoara tiče, jer svakako mogu da vam priušte mnogo različite muzike. Na  vama je da odlučite šta izabrati, bendovi za svadbe  ili DJ-a.

Što se finansijskog aspekta organizacije svadbe, DJ je svakako jeftiniji nego dobri bendovi za svadbe. Zauzima manje prostora jer ima mnogo manje opreme i sigurno će manje pojesti i popiti nego višečlani bendovi za svadbe, a to nije mala stavka. Rekli smo i da je DJ u prednosti što se tiče repertoara, jer nemaju nikakva ograničenja. Sva potrebna muzika za vašu svadbu stane u jedan prenosni računar iliti laptop. Potrebni su još jedan razglas i jedna mikseta i eto muzike koliko vam duša želi. I to su, otprilike, razlozi zbog kojih bi neko izabrao DJ muzičara da vam pravi „štimung“ na svadbi.

Bendovi za svadbe su već nešto drugo. Rekli smo da nijedan bend nije isti niti imaju isti repertoar. Zbog toga je neophodno više vremena da biste videli i poslušali nekoliko bendova i na kraju izabrali ono što vam odgovara. Živa muzika ima „dušu“ i sigurno je da će dobro izabrani bend napraviti dar-mar, zbog čega će se vaša svadba pamtiti. A to i jeste cilj, da se dobra zabava što duže pamti i prepričava. Jedan čovek, odnosno DJ, to svakako ne može učiniti u tolikoj meri kao dobri bendovi za svadbe. Ako su u bendu profesionalci koji imaju iskustva i koji u toku svirke međusobno sarađuju i dopunjuju se, ako su svo vreme skoncentrisani na svoj posao i preuzimaju vođstvo programa bez velikih pauza, onda veselje vrlo brzo dođe do vrhunca koji traje do kraja svadbe. Ukoliko ste dogovorili programsku muziku, bez naručivanja pesama, dobar bend za svadbe će držati „tenziju“ celo vreme svirke. Ipak, sve zavisi od vaših želja, ali i od debljine vašeg novčanika, odnosno budžeta za svadbu. Ako želite žurku, onda ćete izabrati DJ-a, a ako želite opštenarodno veselje, tada ćete „odrešiti kesu“, platiti dobar bend za svadbe i ostati upamćeni po fenomenalnoj zabavi o kojoj će se pričati dugo vremena.

Ako ste odabrali dobar bend za svadbe, oni će svojim izborom muzike ili repertoarom, uspeti da zadovolje većinu gostiju i svih starosnih doba. Pravi profesionalci tačno znaju kada se svira muzika za ples, brži ritmovi za podizanje raspoloženja, rok numere za malo stariju generaciju, sevdalinke i starogradske pesme za bake i deke, ili najnoviji folk hitovi za tinejdžere. Još ako muzičari dobro izgledaju i plene šarmom, ugođaj će biti potpun. Da bi celokupan utisak bio potpun, instrumenti i oprema moraju biti vrhunskog kvaliteta, a rasveta i dekoracija bine moraju odmah da ostave utisak na sve goste.

Ukoliko ste sve ovo uzeli u obzir, neće vam biti teško da se odlučite kakvu muziku želite na vašoj svadbi, bilo da su to bendovi za svadbe ili DJ, izbor je samo vaš i potpuno legitiman.

facebook comments: