Ecco je futuristički auto kamper

By Svijet Oko NAs
In TEHNOLOGIJA
Oct 7th, 2011
0 Comments
1887 Views

Ecco je futuristički auto kamper koji rasklapanjem udvostručuje svoju veličinu.

Futurističko električno vozilo će se na tržištu naći 2014. godine. U njemu može spavati pet ljudi. Opremljeno je malom kuhinjom, dnevni boravkom, WC-jem i tušem. Moguće je i spustiti sjedišta kako bi se dobilo na prostoru.

Putnici u vozilo ulaze sa zadnje strane krećući se stepenicama koje se nakon toga povlače u strop. Vozač i putnici imaju kružne prozore ugrađene u velika vrata koja se otvaraju vertikalno prema nebu i koja mogu poslužiti kao opservatorij za posmatranje zvijezda noću, dok veliko vjetrobransko staklo omogućava panoramski pogled na cestu.

Novi dizajn se razlikuje od tradicionalnog kutijastog dizajna kamperskih kombija. Ecco ima oblik kapi vode.

Vanjski aerodinamički dizajniran je korištenjem vrhunske kvalitete aluminija i stakla.

Takav jedinstveni dizajn omogućuje maksimalno iskorištenje raspoložive energije. Budući da ima električni pogon, Ecco nema emisije vlastitih štetnih plinova što ga čini vrlo ekološki prihvatljivim. Na krovu se nalazi solarni panel koji puni bateriju. Bateriju je potrebno puniti osam sati kako bi vozilo Ecco moglo biti korišteno 24 sata. Vozilo je moguće puniti i preko 240 V što ga ćini još jednostavnijim za uporabu.

“Želimo da ovo vozilo postane legenda poput Volkswagenovog kamperskog kombija. Ecco je širi, ali i aerodinamičniji i niži od Volkswagenovog kombija. Rezultat toga je više prostora u unutrašnjosti, preglednost i manji otpor zraka. Mi želimo da Ecco ponudi više slobode na cesti budućim generacijama”, rekao je glasnogovornik kompanije NAU koja je dizajnirala vozilo Ecco.

facebook comments: