Grč srca – prirodno liječenje – angina pektoris

By Svijet Oko NAs
In ZDRAVLJE IZ PRIRODE
May 16th, 2014
0 Comments
3208 Views

Grč srca – prirodno lijek za anginu pektoris

Pod grčem srca podrazumijevamo bolove u predjelu srca, koji su karakteristični po svojoj jačini i smjeru širenja. Ti su bolovi tako specifični da ih.bolesnici i sami l’azlikuju od svih drugih bolova u tom podmčju tijela. lako bol nije uvijek posebno jaka, bolesnik je preplašen i osjeća smrtni strah — zbog toga što ga steže i guši u prsima. Početak, tj. napad boli dolazi uslijed napora i uzbuđenja. Bol obično počinje u predjelu srca iza prsne kosti i širi se preko lije-voga ramena i lijeve ruke sve do vrha prstiju. Bol traje relativno kratko vrijeme, otprilike 5 minuta, a rijetko duže. Ako bol traje duže vremena, možete biti gotovo sigurni da se ne radi o toj bolesti.
Osnovni uzrok bolesti leži u zakrečenju koronamih krvnih žila. Obložene krečnjakom, krvne žile su znatno sužene pa je prema tome protok krvi kroz njih slabiji. To uvjetuje nedovoljnu opskrbu srčanog mišića kisikom.

Angina pektoris - grč srca

Liječenje
Sastav čaja:

40 g vrbove kore (ovogodiSnji prirast)
40 g hrastove kore (donje bijele)
40 g listova maline
40 g stabljike preslice
40 g islandskog lišaja
40 g stabljike gorušice crne
40 g imele bijele
30 g listova i cvjetova kantarije muške
30 g listova i cvjetova krasuljka
30 g korijena, stabljike i listova zečjeg trna
30 g korijena slatke paprati
30 g stucana lanenog sjemena
20 g stabljike odoljena
20 g vrijeska — plavoga cvijeta
20 g stabljike — zlatice s kamena
20 g samljevenih žila i korijena lincure
20 g listova muške bokvice
20 g konjogriza

Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 1/2 litre proključale vode sta-viti 5 g mjeSavine trava i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Hladiti poklopljeno, zatim procijediti u bocu i piti 8 puta dnevno po 1/2 dcl u jednakim vremenskim razmacima. Poslije 4 napitka uzima se srednja žlica meda s limunovim sokom, a nakon druga 4 napitka uzima se ista žlica rafiniranog maslinovog ulja s malo svježe ocije đena limunovog soka. Važno je naglasiti da se taj čaj kuha svaki dan, a limunov sok svaki put se priprema posebno.
Med s limunovim sokom i maslinovo ulje s limunovim sokom uzimaju se naizmjenično, a to znači: poslije prvog napitka slijedi med s limunovim sokom, poslije drugog napitka rafinirano ulje s limunovim sokom, pa med itd., sve do osmog napitka.
Osim toga, za vrijeme liječenja, uz obroke, ili neposredno poslije obroka, uzima se 3 puta dnevno po 35 kapi mješavine koja se pri-prema na slijedeći način:
2 g sjemena čička
2 g sjemena konoplje
2 g sjemena divlje djeteline
2 g suhog kopitnjaka (više listova)
2 g korijena salepa
2 g korijenja i žila lincure
2 g imele bijele
2 g krasuljka (površinski dio sa cvijetom)

Pripremannje i primjena:
Mješavina trava stavi se u 4 dcl prokuhane rakije lozovače i odmah skloni s vatre. Poklopi se i hladi. Hladna tekućina procijedi se u tamnu bocu i čvrsto začepi. Bolesnici koji ne mogu podnositi gorčinu kapljica, iste mogu miješati s hranom.
Ishrana se provodi kao u ateroskleroze. Obavezno je vršiti lagane tjelesne vježbe, i to ujutro i navečer. Umjesto jutamje vježbe, u proljeće, Ijeti i u jesen preporuča se hodati bos po rosnoj travi, samo što se ne smije stati. Hoda se otprilike 1/2 sata. Bolesnicima je potrebno često se kupati, s time da temperatura vode ne iznosi više od 25 do 2TC. nače, kod ove bolesti, kao i kod srčanog udara, preporučuje se što više šetati se na svježem zraku, kao i lagana vožnja biciklom po ravnom zemljištu.

facebook comments: