Kakva oprema za kupatilo je u trendu?

By Svijet Oko NAs
In JESTI LI ZNALI?
Jul 15th, 2015
0 Comments
3410 Views

kupaonaI kupatila su, u poslednjih nekoliko godina, počela da prate trendove uređenja ostatka enterijera, te se tako kompletna oprema za kupatilo pojavljuje u različitim varijantama i dezenima. Trendi kupatilo danas najčešće estetski karakterišu hladne boje mermera, kontrasni tonovi ili upečatljive boje, kao i uklopljenost sa ostatkom ambijenta kuće ili stana. Jedno od zlatnih pravila glasi: oprema za kupatilo ne sme „iskakati“ od elemenata ostalog enterijera, već mora pratiti njegov dizajn. Ako ambijentom vlada minimalistički stil, oprema za kupatilo trebalo bi da bude birana u ovirima prva dva trenda. Treća varijanta važi za stilski manje stroge enterijere.

Hladni tonovi

Pod hladnim tonovima, podrazumeva se ledeno bela, bež ili hladno – plava nijansa, kao i mermerna oprema za kupatilo. To u praksi znači sledeće: dozeri za sapun i kupku izrađeni kao od mermera, lavabo i kada u istom stilu, kupatilski nameštaj u sjajnoj beloj ili bež boji. Oprema za kupatilo u ovoj stilskoj varijanti podrazumeva i pločice velikih dimenzija, ali matirane, obično u bledosivoj (za hrabrije u tamnijoj sivoj) nijansi. U ovakvo „ledeno“ kupatilo odlično se uklapaju ogledala sa ramom od kovanog gvožđa, kao i veliki hromirani držači za peškire. Oprema za kupatilo nikako ne sme sadržati otvorene police ili bilo koji vid izloženosti sredstava za higijenu pogledu – sve podleže imperativu zatvorenosti, u ormariće i bočice od istog materijala, u istoj boji.

Motivi kontrasta

Crno – bela oprema za kupatilo polako postaje jedan od najpopularnijih vidova uređenja ove prostorije, zato što odaje utisak raskoši i prefinjenosti. Kombinacija koja je uvek u trendu i sa kojom nikada nema greška ubedljivo je crno – bela, te je tako izvesno da ovom stilu nećemo uskoro videti kraj. Ipak, oprema za kupatilo ove varijante enterijera dozvoljava i manja poigravanja, te je moguće u ovaj ambijent uključiti i nameštaj kome će, primera radi, fioke biti naizmenično crne i bele, ili se pak odlučiti za to da „sitnija“ oprema za kupatilo, poput malopre spomenutih dozera za sapune i kupke, ne bude sva u jednoj od ove dve boje. Nešto moderniju kombinaciju predstavljaju crvena ili bordo boja komponovane sa sivim nijansama.

Oprema za kupatilo u jarkim bojama

Oprema za kupatilo u upečatljivim, jarkim bojama, predstavlja jedan od najvećih izazova za dekoratere, jer se enterijer mora urediti tako da bude veseo i pun živosti, a da se opet u tome ne pretera i stvori potpuno šaren prostor. Za takav problem najbolje je voditi se izborom maksimalno tri boje, ili kombinacijom dve boje u kupatilu sa belom. Oprema za kupatilo u ovom stilu najčešće je tamno – plavo i jarko – žuta, jer ovaj kontrast asocira na vodu i sunce i čini odličan sklad u kupatilima u koja ne dopire dnevna svetlost. Isto tako, jarko – narandžasta se odlično komponuje sa belom, te se kupatilo u kom dominira pretežno ova boja može umnogome osvežiti ukoliko se u njega unese oprema za kupatilo u narandžastom tonu, ali bez preterivanja u detaljima. Isto važi i za drečaviju nijansu crvene, dok bi zelenu ipak trebalo koristiti u mirnijim nijansama, kombinujući je samo sa sivom i belom.

facebook comments: