Svjetski brodovi zbog širenja Panamskog kanala postaju veći i učinkovitiji

By Svijet Oko NAs
In TEHNOLOGIJA
Mar 30th, 2012
0 Comments
1164 Views

Najveći svjetski brodovi na putu su da postanu još veći i učinkovitiji, zahvaljujući divovskim inženjerskim projektima i novom sustavu smanjenja trenja u plovidbi, pomoću struje zračnih mjehurića koja okružuje trup broda.

Kako se Panamski kanal temeljito obnavlja i proširuje na 49 metara, otvara se novo razdoblje u brodogradnji.Istodobno je pomorskim inženjerima pružena prilika da počnu s potpuno novim dizajnom brodova.

Jedna od tehnologija koje najviše obećavaju je tzv. zračno podmazivanje – struja zračnih mjehurića koja okružuje podvodni dio broda, smanjujući trenje i štedeći gorivo.

Strujom zraka odvojila bi se voda od metalne oplate broda, a kako je plin manje gustoće od tekućine, smanjilo BI SE trenje, rekao je prof. Steven Ceccio, s odjela za pomorsku arhitekturu i inženjering, američkog sveučilišta Michigan.

U praksi bi to značilo da bi puhanje zraka kroz rupe na oplati broda djelovalo kao mazivo između plovila i vode, smanjujući trenje za do 80 posto. Riječ je o zamisli koja postoji već dulje vrijeme, a ruski znanstvenici su je ispitivali 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća.

Sustav otvora na ravnom dnu broda povezanih s kompresorom na palubi, samo je dio nove tehnologije, koja traži puno usavršavanja, jer da bi brod klizio na podvodnom zračnom jastuku, potrebne su i izmjene na obliku trupa i na pogonu.

Japanski industrijski konglomerat Mitsubishi nedavno je počeo komercijalizirati novu tehnologiju nazivajući je “Mitsubishijev sustav zračnog podmazivanja”, a probne plovidbe su pokazale 10 posto manje emisije CO2, dok računalne simulacije govore da je moguće smanjiti emisiju za 35 posto.

facebook comments: