UVJETI KORIŠTENJA

Mar 6th, 2013

Dobrodošli na Svijetokonas.net.

Svijetokonas.net u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje istog, kao i za radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi uporabe ili zlouporabe korištenja sadržaja na Svijetokonas.net.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

U ovim smjernicama rabimo pojam “kolačić” koji se odnosi na kolačiće i druge slične tehnologije koje su obuhvaćene EU direktivom o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke s podacima koje izrađuju posjećene internetske stranice. Oni se pohranjuju na računalo posjetitelja kako bi korisniku pružili pristup raznim funkcijama. Na našim internetskim stranicama koriste se kolačići sesije i kolačići koji nisu vezani uz sesiju. Kolačić sesije privremeno se pohranjuje u memoriju računala dok posjetitelj pregledava internetske stranice. Kada korisnik zatvori svoj preglednik ili nakon isteka određenog vremena (što znači da sesija ističe) kolačić se briše. Kolačić koji nije povezan sa sesijom ostaje na računalu posjetitelja dok se ne izbriše.

Zbog čega rabimo kolačiće?

Kolačiće rabimo kako bismo saznali više o načinu na koji posjetitelji provode interakciju s našim sadržajem i pomažu nam da poboljšamo doživljaj korisnika prilikom posjeta naših internetskih stranica.

Funkcije i sadržaj internetskih stranica

Funkciju dijeljenja posjetitelji koriste kako bi naše internetske stranice i sadržaj preporučili na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Kolačići pohranjuju informacije o načinu na koji posjetitelji koriste funkciju dijeljenja, ali ne na pojedinačnoj razini, kako bi se internetske stranice mogle poboljšati. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije. Za neke od funkcija u sklopu naših internetskih stranica rabimo treće strane. Na primjer, kada posjećujete stranicu s umetnutim videozapisima ili poveznicama na YouTube. Ovi videozapisi ili poveznice (i svaki drugi sadržaj trećih strana) mogu sadržavati kolačiće treće strane pa ćete možda željeti pročitati pravila web-lokacija tih trećih strana zbog informacija u pogledu njihove uporabe kolačića.

Web analitika

Ovu web-lokaciju koristi program Google analitika koji upotrebljava kolačiće. Na skupnoj razini kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, kako bismo poboljšali internetske stranice i osigurali dobar doživljaj korisnika. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije.

Kako odbijam i brišem kolačiće?

Kolačiće nećemo koristiti za prikupljanje podataka koji mogu osobno identificirati posjetitelja. No, možete odbiti ili blokirati kolačiće koje je postavila svijetokonas.net ili web-lokacije trećih strana promjenom postavki svojeg preglednika; za dodatne pojedinosti pogledajte funkciju “Pomoć” u pregledniku. Napominjemo da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće pa ako ih ne želite koristiti, možda ćete ih trebati izbrisati ili blokirati.

Informacije o korištenju kolačića u preglednicima mobitela i pojedinosti o načinu odbijanja ili brisanja tih kolačića potražite u priručniku svojeg mobitela. Čak i ako odbijete uporabu kolačića i dalje ćete moći posjećivati naše internetske stranice, ali neke funkcija možda neće ispravno raditi.

Izmjene uvjeta korištenja

Svijetokonas.net zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena.

Zaštita privatnosti

Svijetokonas.net poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, neće se davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Pravila komentiranja

U komentarima nije dozvoljeno:

– psovanje, vrijeđanje, omalovažavanje
– govor mržnje, diskriminacija i izražavanje netolerancije (Svijetokonas.net zadržava pravo brisanja takvih korisnika i komentara bez najave).
– pisanje velikim slovima
– offtopic komentiranje
– spamanje ili reklamiranje stavljanjem linkova ili na bilo koji drugi način
copy/paste cijelih tekstova s drugih portala, blogova i sl.
– repostanje uvredljivih komentara ili bilo kakvih drugih komentara koji nisu dozvoljeni na portalu
– korištenje prostačkog ili uvredljivog nicka te nicka u kojem je sadržano ime i prezime neke poznate osobe