Začepljenje pluća – prirodno liječenje – plućne embolije

By Svijet Oko NAs
In ZDRAVLJE IZ PRIRODE
May 13th, 2014
0 Comments
4630 Views

Prirodni lijek – ZAČEPLJENJE PLUĆA – PLUĆNA EMBOLIJA
Kao u slučaju infarkta srčanog mišića, otkinuti tromb iz širih krvnih sudova može, noSen krvnom strujom, dospjeti u neki ogra-nak plućne kucavice. Tada se u plućnoj krvnoj žili kucavici stvori krvno ognjište, veliko kao Iješnjak, a može se protegnuti i na cio plućni režanj. Ako takav čep (tromb) sadrži i zaraznih tvari, stvaraju se žarišta napunjena gnojem. U pluća mogu dospjeti ne samo talozi krvi (krvne tekućine) nego i mast. Začepljenja mašću nisn baš rijetka. Nastaju kao posljedica slomljenih kostiju, za jakog prignječenja potkožnog masnog tkiva ili poslije operacije na kostima. Iz koštane moždine mast ulazi u otvorene krvne sudove te, nošena krvnom strujom, dospijeva u pluća.
Svako začepljenje pluća može biti smrtonosno, osobito ako je veći dio pluća zatvoren. Začepljenje glavne plućne kucavice može odmah izazvati smrt, tzv. smrtnu kap. Uzrok čestim smrtnim slu-čajevima nastaje kad bolesnici, nakon uspješne operacije, kad je već i rana zacijelila, ustaju i misle da su ozdravili. Začepi li se manji krvni sud, naglo se javlja nestašica daha i probadajuća bol, a izbaci se i nešto krvi na usta.

Plućni edem - voda u plućima

Liječenje
Liječenje se sastoji u dijetalnoj ishrani i umjerenom životu. Umjesto vode potrebno je piti slab čaj pripremljen od jednako po-miješanih količina vrbove kore i lincure. Dopušteni su svi svježe ocijeđeni voćni sokovi bez zaslađivanja i uz dodatak 1 srednje žlice svježe ocijeđena limimovog soka.
Iz jelovnika izbaciti zaprške, konzervirane prerađevine, jaku hranu i masti životinjskog porijekla. Odbaciti, također, cigarete, alkohol i cmu kavu.
Vrijeme provoditi na prozračenom mjestu i što više ležeći.

facebook comments: