Žuta planina Huang Shan

By Svijet Oko NAs
In PUTOVANJA
Feb 27th, 2011
0 Comments
2615 Views

Tijekom svog posjeta Kini jedno od mjesta koje svakako trebate vidjeti je Huang Shan ili “Žuta planina.”
Planina Huang Shan je upravo jedan od najpoznatijih pejzaža u kineskom slikarstvu, također i turističko poznato mjesto u svijetu. Nalazi se u gradu Huang Shan na jugu kineske pokrajne An Huija.

“Žuta Planina” Huang Shan je svjetsko kulturno i prirodno naslijeđe, a park svjetsko geografsko naslijeđe. Poznata je po svojim čudesnim borovima, neobičnim stijenama, oblacima, toplim izvorima i vječnim snježnim pokrovom pa je i dobila naziv “Najčudnija planina na svijetu. Također se zove i “Prirodni zoološki vrt i arboretum”, na planini raste 1500 vrsta biljaka i više od 500 vrsta životinja. Najspektakularnije stablo je “Pinus huangshanensis” koje raste na stijeni.

Huang Shan sadrži brojne vrhove i doline koji pokrivaju područje od 280 km zapadno od Hangzhou i južno od Anhui. Tri najviša vrha nalaze se na visini iznad 1800 metara, a to su Lianhua Feng (Vrh lotusova cvijeta), Guangiming (Vrh sjaja) i Tiandu Feng (Nebeski glavni vrh). Često obavijeni u magli, mnogi vrhovi izgledaju kao da plutaju na oblacima i imaju vrlo maštovite nazive dajući posebnu ljepotu i misterij. Pored toga, na Planini Huangshan ima puno lijepih jezera, pa i starih sela i građevina.

Cijeli masiv je nanizan putevima i stepenicama pružajući nezaboravan pogled na prekrasan krajolik.

Na planini Huang Shan se samo 51 dan tijekom jedne godine može vidjeti „more oblaka”, a da bi to doživjeli najbolje se popeti na vrh planine.

China : Huangshan from Romain World Tour on Vimeo.

facebook comments: