Finca Bellavista-prva energetski učinkovita zajednica među krošnjama tropskih stabala

By Svijet Oko NAs
In ZANIMLJIVOSTI
May 8th, 2011
0 Comments
1373 Views

Ako ste zaista ljubitelj prirode i ekološki osvješteni i želite život u sjedinjenju s prirodom, onda definitivno trebate posjetiti Finca Bellavista, samoodrživu ekološku zajednicu koja se nalazi nedaleko od pacifičke obale u džunglama Kostarike.

Finca Bellavista obuhvaća 300 hektara (1,2 km2) prašume i kako bi se sačuvao integritet prašume, kuće za stanovanje izgrađene su među krošnjama tropskih stabala. Iako se nalaze na drveću javni prostori (kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, čitav niz kupaonica) su vrlo moderni sa razvijenom hidro i solarnom energijom koja omogučuje obilje tekuće vode, tople tuševe, struju, hlađenje pa čak i WI-FI.

Kuće su povezane s mostovima i pomoču kabelskog transportnog sustava SkyTrails možete se prebacivate s jednog mjesta na drugo.

Avanturisti će se osjećati kao kod kuće među mnoštvom mogučih aktivnosti dostupnih u neposrednoj blizini objekta, kao što su surfanje, planinarenje, promatranje ptica, ronjenje, surfanje, vožnja kajakom i ribolov na otvorenom moru.

facebook comments: