“Mojsijevo čudo” u Južnoj Koreji

By Svijet Oko NAs
In ZANIMLJIVOSTI
Jan 21st, 2012
1 Comment
1911 Views

Priča o Mojsiju je poznata priča među kršćanima i Židovima diljem svijeta. Dramatična priča o razdvajanju vode Crvenog mora je možda najupečatljiviji i najimpresivni dio priče.

Znate li da se isto “čudo” događa u Koreji svake godine?

Otok Jindo u Južnoj Koreji mjesto je gdje se svake godine krajem veljače i ponovno sredinom lipnja dogodi jedinstveni prirodni fenomen nazvan “Mojsijevo čudo” u čiju se čast održava i istoimeni festival i privlači godišnje mnogobrojne turiste. Dva do tri puta na godinu zbog oseke i povlačenja mora otoci Jindo i Modo postaju povezani kopnenim putem dugim 2.8 kilometara i širokim oko 40 metara. More se razdvaja u vremenskom intervalu od samo jednog sata, kada opet nastupa plima.

Ovaj prirodni fenomen je bio nepoznat svijetu sve do 1975. Zahvaljujući francuskom veleposleniku Pierre Randi koji je opisao fenomen u francuskim novinama, gotovo pola milijuna domaćih i stranih turista danas prisustvuje neobičnom prirodnom fenomenu.

Prema lokalnoj legendi žitelji otoka Jindo su bili napadnuti tigrovima. Kako bi se zaštititli od tigrova, pobjegli su na obljižni otok Modo. Međutim, starica pod imenom Ppong ostala je na otoku. Svakodnevno se molila bogu mora da budu ponovno sa svojom obitelji. Jedne noći u snu, pojavio se bog mora i rekao joj je da može prijeći more.

facebook comments: