Najčudniji restorani na svijetu

By Svijet Oko NAs
In ČUDNI SVIJET
Jan 11th, 2015
0 Comments
2028 Views

najcudniji restoraniSvetski restorani odavno su prevazišli koncept privlačenja gostiju isključivo ukusnom hranom i prijatnim ambijentom, već pokušavaju da na originalne i kreativne načine skrenu pažnju postilaca. Zato je danas moguće večerati u bolnici i na groblju, ručati u toaletu i na drvetu, biti poslužen od strane nindže… samo u cenu obroka treba uračunati i avionsku kartu, jer su ovi restorani rasuti svuda po svetu.
1. „Nindža Njujork“, Njujork
„Nindža Njujork“ nije samo još jedno mesto u nizu na kom se služi japanska brza hrana, jer ovde obroke poslužuju prave nindže, koje se okreću, prevrću i vise sa plafona.

2. „Žute kuće na drvetu“, Novi Zeland
Restorani sa panoramskim pogledom nisu retkost, ali restoran napravljen na drvetu, na severu Novog Zelanda, svakako je jedinstven. Ovo mesto može da primi svega tridesetak ljudi, uključujući i sedenje i stajanje, zbog svoje ne tako čvrste i male konstrukcije, ali doživljaj koji imaju pri pogledu na okolnu šumu je nešto neponovljivo.

3. „Novi srećni restoran“, Indija
Šef ovog neobičnog mesta nije želeo da uništi groblje na kom je restoran sagrađen, jer smatra da mu ono donosi sreću. Stalni posetioci su se već navikli da sede za stolovima između grobova, uživajući u čaju i kiflicama po kojima je ovo mesto poznato.

4. „Moderni toalet“, Tajvan
Da svi restorani imaju toalete, opšte je poznato, ali da jedan bude smešten u toaletu, pravo je čudo. Na ovom mestu na Tajvanu možete iskusiti kako je to sedeti i jesti na WC šolji, biti poslužen iz tanjira u obliku pisoara i čučavca, na stolovima napravljenim od kada prekrivenih staklenom površinom. Ovaj restoran je podjednako hit i među lokalnim stanovništvom i među turistima.

5. „Kafe Katastrofa“, Španija
Ovo je pravo mesto za sve ljubitelje prirodnih katastrofa. I dok se restorani mahom grade na tlu sigurnom od zemljotresa, ovde možete osetiti šta znači jačina istog od 7,8 Rihterove skale. Treba samo voditi računa da ne prospete piće, jer je simulacija potresa verno izvedena.

6. „Bolnica“, Latvija
Dobri restorani uvek pažljivo biraju svoje osoblje, ali u latvijskoj „Bolnici“ konobarice su, očekivano, medicinske sestre, i to ne bilo kakve: one pevaju, plešu, vode računa o gostima kao o pravim pacijentima, iznoseći im koktele u epruvetama i hranu u bolničkim posudama. Odlično mesto da razbijete strah od bolnica, ukoliko ih ne volite.

7. „Ratni restoran“, Liban
Uz zvuke puščane paljbe i bačenih granata u libanskom „Ratnom restoranu“ dočekaće Vas i neobičan meni – sva jela nose nazive oružja, a u tom obliku su i pravljena: hleb u obliku raketa, krompir kao granate, sendvič pod imenom Kalašnjikov…

8. „Večera na nebu“, Belgija
Videli smo da postoje restorani i na drveću, ali ovaj belgijski restoran će Vas zaista vinuti u visine, i to na 50 m od zemlje. Kada Vam stigne hrana, Vaš sto uvis podiže dizalica. Svakako, morate biti vezani sigurnosnim pojasom, ali zato dobijate predivan panoramski pogled na Brisel.

9. „Ajs landž“, Dubai
Usred pustinje, nalazi se restoran napravljen od leda – od stolica do čaša u kojim se služi piće, sve je ledeno, i unutra je tačno nula stepeni. Zato treba pripremiti jaknu i šal, da se ovakvo osveženje ne bi doživelo kao (temperaturni) šok.

10. „Odeća kao opcija“, Njujork
Nije retkost da određeni restorani zahtevaju dress code – Njujork će Vas, pak, naučiti da se pod tim može podrazumevati i nudizam. Nudeći gostima prirodnost i potpunu opuštenost, ovaj restoran ih poziva i da odbace odeću, te goli uživaju u savršenim jelima.

facebook comments: